Ana Petrovska Kancelarija

Ана Петровска, државен секретар во Министерството за животна средина, ја координира финализацијата на Планот за управување со природното и културното наследство во Охридскиот регион, како член на Владината работна група. Заштитните зони и режими во нацрт Планот ќе овозможат да се запре урбанизацијата и инфраструктурните проекти што ги уништуваат вредностите на заштитеното подрачје.

Како координатор во Министерството за изработка на Планот за управување со природното и културното наследство во Охридскиот регион, таа учествуваше на состаноците со општинските работни групи во Струга и Охрид, каде што се усогласуваа одредбите на Планот.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета