Ilinden 2019 1

По повод националниот празник Илинден, делегација на ДОМ денес положи свежо цвеќе на спомениците во Скопје. 

Делегацијата ја предводеа, Љупчо Јаневски, генерален секретар на Демократска обнова на Македонија, Христина Оџаклиеска, советничка во Општина Кисела Вода и Соња Петрушева, член на Извршниот одбор на ДОМ, се поклонија пред спомениците на АСНОМ во паркот Жена-борец, на Никола Карев пред Собранието на Македонија, како и на Методија Андонов –Ченто на плоштадот Македонија.

 

Ilinden 2019 2

Општинската органиција на ДОМ од Битола, Ристенка Алтипармаковска, советничка во Општина Битола и Благој Мицевски, член на Централниот одбор на ДОМ, положија свежо цвеќе пред споменикот на Питу Гули на Мечкин Камен во Крушево.  

 

Ilinden 2019 3

 Општинската организација од Крива Паланка предводена од Дане Милошевски и Дарко Милошевски, членови на Централниот одбор одбор на ДОМ, поставија свежо цвеќе во Меморијалниот центар АСНОМ во Пелинце, Куманово.

 

Ilinden 2019 4

Општинската организација на ДОМ од Прилеп, предводена од Елизабета Сурлаџија, советничка во Општина Прилеп, поставија свежо цвеќе пред Могила на непобедените во Прилеп.

 

Ilinden 2019 5

Општинската организација на ДОМ од Штип, предводена од Ванчо Санев, член на Централниот одбор на ДОМ и Милчо Смиљанов, советник во Општина Штип, оддадоа почит на споменикот на Гоце Делчев во Ново Село, Штип.

 

 

 

 

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета