Treta akcija za osloboduvanje na drvata 1

Денес, зелената партија ДОМ спроведе трета акција за ослободување на “заробените дрвја“. Во текот на овие три акции, активистите на ДОМ успеаа да ги ослободат заробените дрва кај Дрводекор на Кејот 13 ноември.

На акцијата се придружија и граѓани случајни минувачи. Целта на акцијата е да се поттикнат надлежните институции да се интензивира ослободувањето на дрвјата. Советниците на ДОМ од Градот Скопје и општините Кисела Вода и Аеродром веќе поднесоа ваква иницијатива до советите.

Treta akcija za osloboduvanje na drvata 2

 Treta akcija za osloboduvanje na drvata 3

 

 

 

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета