Popovska Karic Petrovska Belgrad 1

Државниот секретар на Министерството за животна средина и просторно планирање Ана Петровска, денеска, оствари средба со државниот секретар за заштита на животната средина во Р. Србија, Иван Кариќ и раководителите на секторите за заштита на природата, за климатски промени, за хемикалии и издустриско загадување и со српскиот координатор на преговарачкиот тим за Поглавје 27.

Средбата се реализира во рамки на третиот Конгрес на зелена економија (Green EconomyCongress – GEC) што вчера и денес се одржува во Белград, Р. Србија.

Притоа, Петровска и претставниците од Р.Србија разговараа за продлабочување и интензивирање на меѓудржавната соработка од заеднички интерес во областа животна средина, во пресрет на претпристапните преговори на Република Северна Македонија.

Popovska Karic Petrovska Belgrad 2

преземено од: www.moepp.gov.mk

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета