59720899 2387722064580268 4996330224166633472 n

ДОМ го поздравува десеттиот позитивен извештај од Европската Комисија за напредокот на Македонија и препораката за започнување преговори за пристапување кон ЕУ. Очекуваме во јуни ЕУ да го исполни ветеното и зборот да биде збор, зашто Македонија ги има исполнето сите зададени услови уште од минатата година!

Европскиот Совет во јуни 2018 донесе заклучок дека датум за преговори ќе се добие во јуни 2019 година. Евентуалното пролонгирање на датумот би било големо разочарување за сите демократски граѓани на Македонија, кои ги негуваат и почитуваат европските вредности.

Почетокот на преговорите со ЕУ ќе биде награда за вложените напори и стимул за нови постигнувања во насока на изградба на прогресивно демократско општество со високи стандарди за живеење. Свесни сме дека има уште доста пат и работа пред нас, но заслужуваме процесот да започне!

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета