ДОМ Фотографија

Претседателскиот кандидат проф. д-р Стево Пендаровски даде цврсто ветување и недвосмислена поддршка за заштитата на животната средина и борбата со климатските промени, што беше барање на ДОМ за негова поддршка како заеднички коалициски кандидат за Претседател.

Органите на ДОМ оценија дека Пендаровски го има потребното професионално и политичко искуство за компетентно извршување на оваа висока државна функција. 

Освен тоа, тој е познат и по својот долгогодишен активен придонес во процесите на македонските евро-атлански интеграции, што е една од стратешките цели на ДОМ како зелена партија

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета