kalista

ДОМ бара локалниот и државен инспекторат за градежништво и за животна средина, веднаш да излезат на терен во потегот помеѓу Струга и Калишта. Надлежните институции се должни да одговорат на бројните реакции од граѓани за поставување бетонски огради, палење трска и друга вегетација и депонирање градежен шут во овој предел.

Потсетуваме на потребата од спроведување на заклучоците од Надзорната собраниска расправа за управување со Охридскиот регион, со цел зачувување на природното и културното наследство заштитено од УНЕСКО.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета