Maja M Franc Ambasada LGBT 1

Претседателката на ДОМ и координаторка на интерпартиската парламентарна група за правата на ЛГБТИ лицата Маја Морачанин, на покана на францускиот амбасадор Н.Е. г-дин Кристијан Тимоние, говореше за активностите кои групата ги презема за унапредување на правата на ЛГБТИ луѓето и нивна заштита од дискриминација, насилство, говор на омраза и стигматизирање.

Maja M Franc Ambasada LGBT 2

"Интерпартиската парламентарна група за правата на ЛГБТИ лицата дава активен придонес за развој на нашето општество како современо општество во кое се применуваат европските вредности на почитување на човековите права и слободи, принципите на толеранција, ненасилство и недискриминација по било кој основ, вклучително и сексуалната ориентација и родовиот идентитет. Затоа се залагаме Собранието на Република Македонија да го донесе Законот за спречување и заштита од дискриминација" - истакна Морачанин.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета