Den bez avtomobili 2018 1

Денот без автомобили е ден кога се слави здравиот транспорт во еден град. Во обид да се намали загадувањето ДОМ се придружи во одбележувањето на Светскиот ден без автомобили (22 септември) и на Европската недела на мобилност (16-22 септември).

Den bez avtomobili 2018 2

Оваа година тема на кампањата е комбинирање на различни видови на транспорт под мотото “Комбинирај и движи се“. Целта е да се подигне свеста на преголемото загадување на животната средина како и да се поттикне еколошки и здрав начин на живот. Барем еден ден во годината граѓаните да ги остават своите автомобили и да размислат за користење за здрав јавен транспорт како што е одење пеш, возење волосипед, тротинет или ролери.

Den bez avtomobili 2018 4

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета