Den Bez Avtomobili 2018

По примерот на другите градови кои од 2000 година го организираат и практикуваат овој ден и Скопје и ние како Зелена партија ДОМ ја подржуваме оваа акција каде целта е барем еден ден да биде поинаков од останатите, граѓаните да се поттикнат да макар за еден ден да ги остават своите автомобили и да размислат за користење на здрав транспорт како што е одење пеш, возење на велосипед или користење на јавниот превоз. Денот треба да ги поттикне граѓаните да замислат еден поинаков град кој ќе биде во функција на луѓето, а не на автомобилите. 

Ги охрабруваме и компаниите да ја покажат својата општествена одговорност. Во околината во која делуваат да покажат дека се грижат за здравјето на своите вработени. Да ги охрабрат своите вработени во користењето на здрав транспорт. Тоа може да биде безбеден вело-паркинг за своите вработени или награди за оние кои користат јавен транспорт, велосипед или доаѓаат пеш.

Ве покануваме оваа сабота 22 септември во 11 часот пред централната канцеларија на ДОМ во Скопје со велосипед, ролели, тротинети или пеш заедно да учествуваме во овој настан.
“КОМБИНИРАЈ и ДВИЖИ СЕ“

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета