bitola slika za web

Државниот секретар на Министерството за животна средина и просторно планирање Ана Петровска, во Битола, одржа работна средба со градоначалничката на општина Битола Наташа Петровска.

На средбата беше договорено да се работи заеднички на обезбедување на финансиски средства за изработка на Студија за одржлив транспорт на Битола, односно набавка на еколошки автобуси.

Во име на МЖСПП, Петровска се завзема за побрзо издавање на дозволата за усогласување со оперативен план на РЕК Битола, со цел да се започне со интервентни мерки, вклучително и санација и озеленување на депонијата за лебдечка пепел.

извор: Министерство за животна средина и просторно планирање  http://www.moepp.gov.mk

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета