22396551 1467924749969616 1974986802 oa

По повод празникот 11 Октомври, денот на почетокот на антифашистичкото востание и народноослободителната војна во Македонија, претставници на ДОМ им оддадоа почит на паднатите борци со положување свежо цвеќе на спомениците во Скопје, Прилеп и во Куманово.

Делегација на ДОМ во состав Христа Најданов, генерален секретар, Љупчо Јаневски, организационен секретар и Марија Скуманова, секретар на МОДОМ, положија цвеќе на споменикот на Ослободителите на Скопје во Скопје.

Елизабета Сурлаџија, Бранко Дуковски и Миле Настески како делегација на ДОМ Прилеп положија цвеќе на Могилата на Непобедените во Прилеп, а Олгица Вељковиќ и Сретен Стојковски како делегација од ДОМ Куманово, положија свежо цвеќе на Спомен костурницата на паднатите херои за Македонија во Куманово.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Лилјана Поповска  e-mail: liljana4@t-home.mk
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Портпаролка: Маја Морачанин 

Социјални медиуми

Анкета