Zname

Дом на сите граѓани им го честита големиот државен празник 11 Октомври, денот кога во 1941 година пукна првата пушка во Прилеп и Куманово и кога на територијата на Македонија народот го отпочна организираниот отпор против окупаторот. Со тоа започна и масовното и активното учество на партизаните во Македонија во борбата против фашизмот. 

                   Ова е светол датум во поновата историја на македонскиот народ, кој го означи и новиот почеток на нашата земја во рамките на југословенската федерација. Народно-ослободителната војна зеде многу жртви и изнедри многу борци и народни херои, на кои и денес со гордост се сеќаваме и им се поклонуваме заради нивната храброст и пожртвуваност за извојување на слободата и независноста и за создавање услови за идните генерации да живеат во мир и благосостојба.    

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Лилјана Поповска  e-mail: liljana4@t-home.mk
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Портпаролка: Маја Морачанин 

Социјални медиуми

Анкета