20622822 1268967399880112 272562058 o 

По повод националниот празник Илинден, делегации на ДОМ денеска положија свежо цвеќе на спомениците во Скопје и Крушево .

Делегација на ДОМ која ја предводеа претседателката Лилјана Поповска, пратеничката Маја Морачанин и Организациониот секретар на ДОМ Љупчо Јаневски, се поклони пред споменикот на Гоце Делчев во црквата Свети Спас, а делегација на членови на Централниот одбор Зекија Мемедова Христова и Соња Костадиновска Петковски положи цвеќе на спомениците на Борците од АСНОМ, на Никола Карев и на Методија Андонов-Ченто.

Делегации од општинските организации на ДОМ од Прилеп  Миле Настески , Николина Талимиџиоска и Дарко Стојаноски положија цвеќе на споменикот на Мечкин Камен во Крушево.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Лилјана Поповска  e-mail: liljana4@t-home.mk
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Портпаролка: Маја Морачанин 

Социјални медиуми

Анкета