maja varsava

Пратеничката од ДОМ, Маја Морачанин беше на студиски престој во Варшава за правата на жената и родова рамноправност организиран од Мрежата за родова еднаквост на Европската Зелена партија.

Учесничките остварија работни средби со Заменичката комесионер за човекови права, при полскиот омбудсман и со претставники од Полското Феминистичко движење. Целта беше запознавање со предизвиците на состојбата со женските права во Полска и солидаризирање со групите низ цела Европа кои се борат за еднаков третман на жените и мажите.

На заедничката средба на LGBTIQ мрежата и мрежата за родова еднаквост, Зелените дискутираа за здружување на силите во справувањето со предизвиците.

Зедно со европратеничките Ulrike Lunacek и Teri Reintke и активистите на полската Зелена партија, учесниците на семинарот се приклучија на Парадата за различност и еднаквост за подршка на правата на ЛГБТ лицата.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Лилјана Поповска  e-mail: liljana4@t-home.mk
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Портпаролка: Маја Морачанин e-mail: maja.moracanin@dom.org.mk
тел: +389 75 61 81 93

Социјални медиуми

Анкета