Maja Moracanin Svedska

Пратеничката од ДОМ, Маја Морачанин, учествуваше на интернационалниот семинар во рамките на Конгресот на Шведските Зелени, кој се одржува овој викенд во Линкопинг. Како панелистка таа говореше за политичката состојба во Македонија, корупцијата како еден од најгорливите проблеми во општеството и за визијата за дејствување на Зелените по светскиот конгрес во Ливерпул.

 

Во рамките на посетата, Морачанин оствари средби со шведската Вице-Премиерка, Изабела Ловин и со Министерот за образование, Густав Фридолин. Беше информирана дека шведската влада, во која учествуваат и зелените, има позитивен пристап кон процесот на проширување на ЕУ, зашто тој процес го унапредува развојот на деморатијата, почитувањето на човековите права и слободи, како и владеењето на правото во земјите аспиранти.

Во разговорите со раководството на Шведските Зелени беше договорена поинтензивна соработка на ДОМ со оваа партија и пренесување на нивното богато искуство во изградбата на висока еколошка свест и стандарди за живеење.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Лилјана Поповска  e-mail: liljana4@t-home.mk
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Портпаролка: Маја Морачанин e-mail: maja.moracanin@dom.org.mk
тел: +389 75 61 81 93

Социјални медиуми

Анкета