DOM zname

ДОМ го поздравува давањето мандат за формирање Влада на Зоран Заев од страна на Претседателот Иванов и го смета за важен чекор кон смирување на политичката криза. Ова е почеток на мирен трансфер на власта кој и е неопходен на Македонија, за да се конституираат институциите и да се обезбеди стабилна и демократска правна држава.

Апелираме до сите политички субјекти да придонесат во овој процес и да им дадат шанса на македонските граѓани да излезат од маѓепсаниот круг на делби, омраза и меѓусебно ништење. Сите треба да дадеме прилог кон надминување и на етничките тензии кои повторно станаа дел од опасни балкански сценарија.

Да се обидеме сегашнава дестабилизација во регионот да ја свртиме во полза на Република Македонија и нејзиното меѓународно позиционирање во ЕУ и НАТО, како наши долгорочни стратешки приоритети.

 

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Лилјана Поповска  e-mail: liljana4@t-home.mk
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Портпаролка: Маја Морачанин e-mail: maja.moracanin@dom.org.mk
тел: +389 75 61 81 93

Социјални медиуми

Анкета