Прес конференции

Рибите гинат поради бизнисот на сепарациите

Ribite ginat zaradi biznisot na separaciite

Друштвото на спортски риболовци  „Вардар“ и ДОМ јавно апелираат за спас на македонските реки. Да се заштитат рибите и целиот жив свет во реките,a покрај тоа да се спасат од загадувањето и уништувањето предизвикано од човечката алчност и негрижа на истите.

Повеќе...

ДОМ: кој ги труе Скопјани среде лето?

Maja Morachanin 25.07.2015 Press

ДОМ јавно ги прашува надлежните институции, а пред се инспекторатите за животна средина, дали знаат кој ги труе Скопјани среде лето и зошто не си ги вршат своите обврски?

Повеќе...

ДОМ со барања до работната група за преговори

Lile Toni Maja Hrista

Интегрален текст од прес конференцијата

ДОМ го поздрави договорот за разрешување на политичката криза во Македонија, но смета дека за негова успешна имплементација е потребна транспарентност и вклучување на повеќе партии, невладини организации и пошироката демократска јавност. Доколку се остави за суштинските прашања во земјата да одлучуваат само два пати по две партии, ќе се даде легитимитет на бипартиски и бинационален принцип, кој е и дел од причините за кризата, што ќе предизвика уште поголема поделеност на македонското општество.

Повеќе...

Општинската организација на ДОМ од Ѓорче Петров бара изградба на мали паркови во општината

Robert Naumoski

Интегрален текст од прес конференцијата

Од суштинко значење за квалитетот на живот во секое населено место е постоењето на зелени површини.

Во изминатиот неколкугодишен период, од локалната власт не забележавме ни најмала иницијатива за да се подобри состојбата со зеленилото. На неколку пати, преку Советот на општината, во кој партиципираме, поднесовме барања за изградба на мали паркови и парк за миленичиња, но не наидовме на разбирање. Затоа повторно, сега и јавно, најавуваме дека до Градоначалниокот и до Советот на општината ќе поднесеме барање за изградба на неколку мали паркови, со соодветна урбана инфраструктура, во сите урбани и рурални заедници на општината, како и изградба на парк за миленичиња.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Лилјана Поповска  e-mail: liljana4@t-home.mk
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Портпаролка: Маја Морачанин e-mail: maja.moracanin@dom.org.mk
тел: +389 75 61 81 93

Социјални медиуми

Анкета