Прес конференции

Заедно до зелена и еколошка Македонија

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА 03.05.2008

 

 

 

 

 

 

ДОМ е единствената партија која екологијата ја постави на врвот на своите програмски приоритети.
ДОМ во своите програмски заложби, особено внимание посветува на здравата животна средина и одржливиот развој, како клучни аспекти за развојот на општеството и економијата.Веруваме дека ова се основите на прогресот на Република Македонија како мала земја по површина со ограничени природни и човечки ресурси.

Повеќе...

ДОМ за активна социјална политика

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА 06.05.2008  

 

 

 

 

- Сведоци сме како политичкото и економското го голтаат социјалното – рече денеска на прес конференцијата на ДОМ Звонко Шавревски. Токму затоа ДОМ, како една од главните цели во своето дејствување ја има заложбата за социјална правда преку владеењето на социјалното право и правичност, спроведувањето на социјална политика според современите европски стандарди, здравствена заштита за сите граѓани и еднакви можности за сите со грижа за маргинализираните групи.

Повеќе...

Македонскиот јазик столб на македонскиот идентитет

DOM zname

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА 08.05.2008  

На денешната прес конференција на ДОМ, претседателката Лилјана Поповска ги повика сите граѓани на Република Македонија, политичките партии, невладините организации, како и сите Македонци во светот, да се сплотат околу одбраната на македонскиот идентитет. Да се активираат сите институции и организации во широка координирана мрежа, за конечно да се направи силно македонско лоби. Само така ќе можеме да им застанеме на пат на сите обиди за негирање на постоењето на македонскиот народ, јазик и македонската држава – потенцираше Поповска.

Повеќе...

Не - за нуклеарна централа во Македонија

DOM zname

ДОМ е против изградба на нуклеарна централа во Македонија. Но, даваме силна поддршка на иницијативата за изградба на Централа на гас во Скопје и апелираме до владата и сите надлежни институции, во иднина да ги поддржат ваквите проекти.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета