Кампањи

Денот на планетата Земја одржан под мотото „Да ги одбраниме парковите“

Da_gi_odbranime_parkovite_6

 

 

 

 

 

 

 

Носење закон за зеленило, изработка на Зелен катастар на градот, како и носење закон за Градски архитект се трите конкретни заложби кои беа истакнати на манифестацијата на ДОМ „Да ги одбраниме парковите“, по повод Светскиот Ден на планетата Земја.

Повеќе...

Кампања „Македонија без отпад 2012“-иницијатива на пратеничката Поповска

lile2Годинава Македонија се вклучува во светската акција за чистење на отпадот Let’s do it! World 2012. Кампањата во Македонија е наречена „Македонија без отпад 2012“, и е  иницијатива на пратеничката Лилјана Поповска и асоцијацијата Ајде Македонија.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr