Кампањи

Прегрни го дрвото

Pregrni go drvoto 6

 

 

 

 

 

 

 

Дрвјата, освен што се главен украс на градовите, во урбаните средини тие се јавно добро, исто како што се улиците, плоштадите, тротоарите, јавните згради или просторите за рекреација. Затоа од клучно значење e урбанистичките планови да предвидат доволно простор за садење дрвја на кои ќе им се овозможи да се развиваат максимално, а во исто време со најголема внимателност да се планира нивното евентуално сечење или поместување.

Повеќе...

Кампања за борба против дрогата

DOM zname

Во текот на 2011 година во јавните и приватните здравствени установи во Македонија со метадонска и бупренорфинска супституциона терапија се третирани околу 1600 пациенти или скромни 16% од оние на кои што тоа им е потребно. Тоа значи дека 84% или 8400 луѓе не се опфатени и претставуваат голем социјален и здравствен проблем – изјави Тања Ѓуковиќ претставник на Комисијата за здравство при ДОМ на прес конференцијата одржана по повод почетокот на кампањата.

Повеќе...

Денот на планетата Земја одржан под мотото „Да ги одбраниме парковите“

Da_gi_odbranime_parkovite_6

 

 

 

 

 

 

 

Носење закон за зеленило, изработка на Зелен катастар на градот, како и носење закон за Градски архитект се трите конкретни заложби кои беа истакнати на манифестацијата на ДОМ „Да ги одбраниме парковите“, по повод Светскиот Ден на планетата Земја.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr