ДОМ Иницијативи

ДОМ предлага Закон за урбано зеленило за зелена европска Македонија

green nature wallpapers hd

Демократската  Обнова на Македонија во Собранието на Република Македонија на 26 февруари 2014 година го поднесе предлог законот за зеленило. Со овој закон, ДОМ иницира институционална заштита на зеленилото , преку кој ќе се воведе целосен систем за планирање, проектирање, подигање, одржување, заштита, користење и реконструкција на зеленилото, финансирање и управување со него, како и надзор над примената на овој закон.

Повеќе...

Зошто ДОМ се залага за една изборна единица, отворени листи и 50% жени на изборните листи?

maja toni dom

 

 

 

 

 

Застапеност од 50% на жените на изборните листи

Форумот на жени на ДОМ на 8ми Март оваа година започна кампања за измена на Изборниот законик со цел 50% жени на избирачките листи. Овој принцип ќе доведе до унапредување на родовата рамноправност и зголемено учество на жените во политичкиот живот.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета