• Маја Морачанин - кандидатка за пратеничка во изборна единица 3 и претседателка на ДОМ

  #иднинатаезелена - Гласај за ДОМ, дел од коалицијата #Можеме! - Заокружи број 3!
 • Ванчо Санев - кандидат за пратеник во изборна единица 3 и претседател на општинска организација на ДОМ во Штип

  #иднинатаезелена - Гласај за ДОМ, дел од коалицијата #Можеме! - Заокружи број 3!
 • Ристенка Алтипармаковска - кандидатка за пратеничка во изборна единица 5 и претседателка на општинска организација на ДОМ во Битола

  #иднинатаезелена - Гласај за ДОМ, дел од коалицијата #Можеме! - Заокружи број 3!
 • Мирослав Богдановски - кандидат за пратеник во изборна единица 1 и потпретседател на ДОМ

  #иднинатаезелена - Гласај за ДОМ, дел од коалицијата #Можеме! - Заокружи број 3!
 • Заокружи број 3!

  #иднинатаезелена - Гласај за ДОМ, дел од коалицијата #Можеме!
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Коалиција за живот во Македонија

DOM FLAER PREDNA
DOM FLAER ZADNA

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

ДОМ Иницијативи

ДОМ: Законот за урбано зеленило го помина првото читање

„Со оглед на загаденоста на воздухот во земјава, Законот за урбано зеленило треба да се доне...

ДОМ: Подготвен е законот за забрана на цијаниди и сулфурна киселина во…

Измената и дополната на Законот за минерални суровини се предлага заради долгорочна заштита на жив...

ЗЕЛЕНИ ЈАВНИ ПОЛИТИКИ

Kako Da Go Zazelenime Urbanizmot KOVER

Зелени теми

ЗА ЕДЕН ВЕК ,ПОЛОВИНА ОД ЖИВИОТ СВЕТ ПРЕД ИСТРЕБУВАЊЕ !

  Нештата не изгледаат добро за живиот свет на нашата планета. Некои проценки велат дека близу...

КАЛИФОРНИЈА СО ФУНКЦИОНАЛЕН ДИЗАЈН ГО РЕШАВА НЕДОСТАТОКОТ НА ВОДА

Калифорнија  е една од сојузните држави во САД,  која се соочува со најсериозни недостат...

ОД КЛАСИЧЕН ВО ЕЛЕКТРИЧЕН ВЕЛОСИПЕД ЗА ЕДНА МИНУТА

Возењето велосипед станува сè поактуелно. И со причина! Сè повеќе луѓе решаваат патот до...

ДОМ соопштение

Од ДОМ ги охрабруваме и ги поттикнуваме сите граѓани на Македонија да ги пријавуваат сите случаи на загрозување и оштетување на животната средина во Централната Канцеларија на ДОМ на телефон 02/5112 900, 076 311 601,078 404 165 или на електонската адреса: dommakedonija@yahoo.com , за да може соодветно и правовремено да се преземат институционални реакции и процедури.

Социјални медиуми

,,Форумот на жени на ДОМ ја поддржува иницијативата за 40% жени во политиката“

IMG 20151006 130819

Форумот на жени на ДОМ ја поддржува иницијативата на Македонското Женско Лоби за зголемување на квотите за помалку застапениот пол, од сегашните 33% на 40%. Оваа иницијатива беше поддржана од претставничките на женските организации на политичките партии во Република Македонија, како и од госпоѓата Луиза Винтон-постојан координатор на ОН во Република Македонија, на конференцијата која минатата седмица се одржа во Скопје во организација на Македонското Женско Лоби

Форумот на жени на ДОМ, на 8 Март оваа година покрена иницијатива за 50% жени на изборните листи и доби поддршка од женските организации на неколку политички партии и невладини организации. Сметаме дека е праведно жените кои се половина од населението соодветно на тој процент да бидат застапени и во политичкиот живот. Тоа ќе доведе не само до остварување на правата на жените како човекови права, туку и искористување на потенцијалот на многу компетентни, високо стручни кадри, што ќе доведе до прогрес на општеството, во сите сфери на општествениот живот.

Апелираме до сите учесници во работната група за измена на Изборниот законик да ја поддржат оваа иницијатива.