Активности

Ана Видиниќ во организаторскиот тим на меѓународен настан

Ana Greenpass

МОДОМ во партнерство со НВО „Сите Различни – Сите Еднакви“ (All Different - All Equal) со поддршка на Советот на Европа – Европска Мадинска Фондација и Министерството за млади и спорт на Република Србија, од14-20 јули 2013 год, во Авала - Белград, организираше тренинг под наслов „Youth movers and Shakers“.

Повеќе...

МОДОМ на GREEN PASS 2013

GREENPASS 2013

Помеѓу 7. и 12. април 2013-та година во близина на Белград, Србија се одржа тренинг на млади активисти од организациите на Зелените ширум Европа. Семинарот беше во организација на НВО Svirazliciti- sviravnopravni, а со финансиска и стручна помош од Советот на Европа. На тренингот учествуваа млади луѓе од Ерменија, Азербејџан, Грузија, Србија, Црна Гора, Хрватска, Молдавија, Русија, Белорусија, Украина, САД, Романија, Словачка, како и тројца претставници на МОДОМ - Ивана Блажевска, Магдалена Христова и Данаил Станојески.

Повеќе...

Блаже Јосифовски избран во ИО на ЦДН

Baze vo Turcija

Блаже Јосифовски од МОДОМ беше избран за член на ИО на Мрежата за соработка и развој на источна Европа за време на 4-то Генерално Собрание од 21-24 февруари 2013. На Собранието кое се одржа во Истанбул имаше учесници од младинските организации на Зелените од 13 земји и една партнер организација.

Повеќе...

МОДОМ доби Зелен пасош

Green Pass

Во Белград од 26 до 31 Август 2012 се одржа тренингот за“ Зелен пасош - Одржливо знаење“поддржан од Советот на Европа, Европска Младинска Фондација, НВО „ Сите Различни – Сите Рамноправни“.Учесници од МОДОМ беа Симона Сарделиќ, Александра Масинова, Марин Цветков, Ана Видиниќ и Славица Димовска. На тренингот освен домаќините земаа учество и млади активисти од Албанија, Турција, Грција, Белорусија и Шведска.

Повеќе...

МОДОМ на семинар на Зелените во Турција

2modom

Марија Михајловска, членка на ИО на МОДОМ беше наш преставник ма семинаротЧитајте меѓу редови! Медиуми, образование, слобода на изразување и учество на младите“ организиран од Мрежата за развој и соработка во Источна Европа ЦДНЕЕ одржан во Турција од 22 до 29 Април 2012.  Покрај нашиот преставник учествуваа 50 млади луѓе од Андора, Белгија, Република Чешка, Данска, Естонија, Франција, Грција, Унгарија, Ирска, Исланд, Италија, Казахстан, Латвија, Лихтенштајн, Литванија, Луксембург, Малта, Молдавија, Монако, Црна Гора, Холандија, Норвешка, Португалија, Романија, Русија, Сан Марино, Словачка, Словенија, Шведска , Швајцарија и Украина се собраа во градот Измит и зборуваа за тоа како:

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета