Активности

ФИЕГ и подмладоците на ЕМФ со пораки за фер и демократски избори

15285081 1273679712670535 5765234007651938482 n

МОДОМ во пресрет на предвремените Парламентарни избори 2016 ја споделува заедничката Изјава на Федерацијата на млади европски Зелени со подмладоците на политичките партии, членки на Европскиот младински форум.
Младите од Европа, следејќи го активно изборниот процес ни порачуваат дека и понатаму земјава останува во нивниот фокус и посочуваат дека само фер и демократски избори ќе ни осигураат подобра и европска иднина.

МОДОМ го поздравува овој документ и се надеваме дека нашата земја ќе ги исполни очекувањата кои се содржани во него. Би сакале да ги искажеме и нашите заложби дека во иднина и подмладоците на политичките партии во земјава треба да го следат овој европски пример и заеднички да креираат политики и документи, кои сите не засегаат.

Повеќе...

МОДОМ ЈА ПОТПИША ДЕКЛАРАЦИЈАТА ЗА ФЕР И ДЕМОКРАТСКИ ИЗБОРИ

bojan deklaracija

Бојан Петровски член на претседателството на МОДОМ заедно со уште 22 претставници на политички подмладоци ја потпиша декларацијата за фер и демократски избори иницирана од Институтот Охрид.

Повеќе...

МОДОМ: ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДНА ОБУКА “СЕКСУАЛНА (Р)ЕВОЛУЦИЈА“

13335635 10154051314986488 7831000623734443957 n

Младинската организација на ДОМ (МОДОМ) објавува повик за обука “Сексуална (Р)еволуција” организирана од страна на НВО “Сите различни,сите еднакви” од Србија, во партнерство со “Зелен прозор” – Хрватска, МОДОМ – Македонија, и “Зелена генерација” – Белорусија.

Повеќе...

МОДОМ полноправна членка на Федерацијата на Млади Европски Зелени

IMG 2390

МОДОМ е примен како полноправна членка во Федерацијата на Младите Европски Зелени (FYEG) на собранието што се одржува во Прага од 25 до 29 мај.Федерацијата на Младите Европски Зелени е официјалниот подмладок наЕвропската зелена партијаи претставува мрежа од 42 политички подмладока и невладини организации од цела Европа, кои ја имаат зелената идеологија како основа на дејствување.

Повеќе...

МОДОМ на најголемиот Европски младински настан 2016

EPvisitEYE2016

Милан Николовски од МОДОМ учествуваше на второто издание на Европскиот младински настан (EYE2016) што се одвиваше во Европскиот парламент во Стразбур на 20-21 мај со мотото "Заедно можеме да направиме промена".

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета