Fuk cover

МОДОМ се придружува кон одбележување на 5-годишнината од нуклеарната катастрофа во Фукушима, преку повик до Европа за поголемо инвестирање во зелената енегија наместо во градење на нуклеарни централи. Федерацијата на млади европски зелени  преку СООПШТЕНИЕ заедно со уште 13 свои организации членки, меѓу кои и МОДОМ, ја изразија својата загриженост околу моменталната состојба во Фукушима и можните последици во иднина.

Зелените ги повикуваат сите граѓани, движења и целокупното граѓанското општество, но пред се политичарите, да преземат сериозни чекори и силно застанат против деструктивните стратегии на технократите, индустријата,партиите и политичарите и да одбијат слугување на нуклеарното лоби.

МОДОМ како дел од оваа меѓународна мрежа посочува на недоволната информираност и ниската свест за последиците од градењето на вакви централи, наспроти неинформираноста за бенефитите од инвестирање во зелена енергија.

Кликнете овде за целото соопштение.

 

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета