2modom

Ние, младите од ДОМ сметаме дека случајот со непуштањето на Ромите во Аква-паркот во Скопје поради припадност кон таа заедница е во спротивност со  принципите заеднаквост и недискриминација, кои се темел на нашиот уставен поредок. МОДОМ го осудува дискриминаторскиот и ксенофобичен однос на неколку индивидуалци кои ги погазиле тие принципи.

Македонија ја гледаме единствено како општество на рамноправни граѓани,еднакви во своите права и можности, како толерантно општество без дискриминација. Ромите се дел од тоа општество, наши сограѓани, пријатели, роднини и споделувачи на сонот за подобро утре.

МОДОМ повикува да ги отфрлиме предрасудите и да дишеме слободно!

Со почит,

МОДОМ - Младинска организација на ДОМ

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета