osnovanje nms

Изминатиот викенд во Струга, 53 младински организации, сојузи и подмладоци на политички партии донесоа одлука за основање Национален младински сојуз на Република Македонија. МОДОМ како подмладок на политичката партија ДОМ од самиот почеток ја поддржа идејата за вмрежување на младинските организации.

Присутните делегати на Собранието го изгласаа Статутот на Советот, а беа избрани и членовите на Управниот одбор и раководството. За претседател на Националниот младински совет е избрана Ивана Давидовска (ЦИД).

Националниот младински совет има за цел да работи на унапредување на младинското организирање и застапување на младинските интереси и младинските права.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета