2. Фотографија

МОДОМ јавно реагира и прашува зошто на велосипедска патека е поставена автобуска постојка? Кој е одговорен и одобрува такви просторни решенија?

Велосипедската инфраструктура е многу важна  за зачувување на здравата животна средина, спречување на метежот и гужвата во градот како и здравиот живот на луѓето. Узурпацијата на јавниот  простор треба да биде минато.

МОДОМ апелира до надлежните во иднина да се спречат ваквите просторни решенија и да се спречи узурпација на јавниот простор.  Одржливи и безбедни велосипедски патеки мотивираат користење на велосипед  за  транспорт.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета