MODOM Novo Rakovodstvo 2018

На Генералното собрание на Младинската организација на Демократската обнова на Македонија, кое се одржа овој викенд во Скопје, делегатите од општинските организации на МОДОМ избраа ново раководство.

За претседател беше избран Бојан Петровски, советник од Ѓорче Петров; за потпретседатели Ивана Здравеска, советничка од Аеродром и Кристијан Балески; за генерален секретар Мартин Каровски и за организационен секретар Александар Христу Каневче.

МОДОМ и понатаму ќе се залага за младинсо застапување, активни младински политики, еднакви права и можности, социјална правда и заштита и права на маргинализираните групи. Заштитата на животната средина и соработката со Европските зелени остануваат во фокус на акивностите на новото раководство.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета