м-р Христа Најданов

1610940 10206646211331349 7752587705995374891 n


Образование: Универзитет Св Кирил и Методи Скопје - Правен Факултет ,Правосуден Испит, Меѓународни постдипломски студии во Рим – Универзитет Лумса, Адвокат.
Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Град Скопје на коалицијата предводена од СДСМ .

Менка Гугулевска

22219177 1619446721409785 1537054556 o

Дипломиран психолог - Универзитет Кирил и Методиј
Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Град Скопје на коалицијата предводена од СДСМ .

 

Д-р Бети Дејанова

Beti 2016

Дипломира на Медицинскиот факултет во Скопје каде и магистрира и докторира .Редовен професор на Институтот за физиологија на Медицинскиот факултет во Скопје.
Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Општина Центар на коалицијата предводена од СДСМ .

 

М-р Ивана Здравеска

12651228 1148166255194881 3715321132774064928 n

 Факултет за менаџмент на еколошки ресурси на МИТ Универзитетот, Магистер по земјоделски науки - Менаџер по рурален туризам на Универзитетот Гоце Делчев во Штип.
Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Општина Аеродром на коалицијата предводена од СДСМ .

Александар Анѓушев

Karposh Angjushev

 Дипломиран електро инженер на Електро Техничкиот Факултет во Скопје, со експертиза во полето на системите за напојување и енергетскиот сектор.
Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Општина Карпош на коалицијата предводена од СДСМ .

 

д-р Христина Оџаклиеска

dom 8

Дипломиран инженер по заштита на животната средина на Универзитетот Кирил и Методиј, доктор на науки на Институтот по Географија, со специјалност во областа на заштита на животната средина.
Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Општина Кисела Вода на коалицијата предводена од СДСМ .

 

Дејан Димитровски

22195580 1641907572495058 533123619263608061 n

Надворешен соработник во ЗАМП-теренски контролор, соработник во приватна фирма во оддел за соковници и концентрати за сокови наменети за угостителство.
Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Општина Гази Баба на коалицијата предводена од СДСМ

Бојан Петровски

22215191 736221303229819 1996204537 n

Апсолвент на Бизнис Академија Смилевски - Оперативен Менаџмент.
Активно вклучен во невладиниот сектор за младински политики.
Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Општина Ѓорче Петров на коалицијата предводена од СДСМ .

 

Милчо Смилјанов

11218181 1083558391663315 3996225695894725157 o

Сопственик на приватен бизнис. Активист за човекови права.
Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Штип на коалицијата предводена од СДСМ .

 

Сретимир Николовски

22137177 1643111219041360 6567264880901370179 o

Завршен Медицински факултет во Скопје. Работи како Примариус специјалист интернист во Крива Паланка.
Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Крива Паланка на коалицијата предводена од СДСМ.

 

Валентина Андонова

12322432 1083558348329986 5918923715918081007 o

Дипломиран инженер технолог. Положени педагошки испити и стекнување на право - професор по хемија.Активно вклучена во хуманитарни настани и активности, координатор за Општина Кочани на здружението Борка - за секој нов ден.Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Кочани на коалицијата предводена од СДСМ .

 

Светлана Станојковска

svetlana

Дипломиран биолог, активист во невладиниот сектор за заштита на животната средина. Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Пробиштип на коалицијата предводена од СДСМ .

 

Дијана Јосифовски

IMAG1428

Дипломиран психолог , активист за родова еднаквост и економско јакнење на жената.Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Делчево на коалицијата предводена од СДСМ.

 

 

Јован Ковачовски

14446043 1268879229797896 5032388250996239142 n

Активист за животна средина и развој на рурален туризам активен во невладин сектор.Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Берово на коалицијата предводена од СДСМ .

 

Горан Козовски

goran

Дипломиран машински инженер- моторни возила. Активист за заштита на животната средина .Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Радовиш на коалицијата предводена од СДСМ .

 

Ристенка Алтипармаковска

12374934 1083557831663371 3309105810653252856 o

Дипломирана медицинска сестра. Активист за заштита на животната средина. Борец за човекови права, родова еднаквост, економско јакнење на жената.Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Битола на коалицијата предводена од СДСМ .

Олгица Вељковиќ

IMG 0488 1

Дип. инж на органска технологија на ТМФ- Скопје.Автор на учебници и надворешен соработник на Центар за стручно образование и обука. Борец против ГМО , активист за заштита на животната средина, подржувач на младинските политики.Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Куманово на коалицијата предводена од СДСМ .

 

Димче Балески

22049799 1641747765844372 8891679684543984684 n

Дипломиран биолог на Природно Математички Факултет во Скопје. Се занимава со органско земјоделие. Граѓански активист за заштита на животната средина голем борец против рудниците за бакар, злато и сребро Казандол. Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Валандово на коалицијата предводена од СДСМ .

 

Анета Поповска

22045942 10155663025767305 6895545435789753167 n

Дипломиран економист. Борец за младински политики, заштита на животната средина , родова еднаквост.Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Тетово на коалицијата предводена од СДСМ.

 

Елизабета Сурлаџија

22323310 1621526964535094 680668264 n

Дипломиран економист . Членува во разни организации и здруженија , спортски клубови , Државен и меѓународен судија во џудо спортот . Учесник во програмата за полагање на Ревизори од областа на сметководство и финансии. Лиценциран имплементатор на НАССР систем. Лиценца за внатрешен аудит на НАССР систем. Учествува во специјалистички студии по деловни финансии.Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Прилеп на коалицијата предводена од СДСМ .

Влaткo Дaвидoвски

thumbnail

Диплoмирaн екoнoмист.
Спoртист и  активист за чистa  животна средина.
Врaбoтен вo LEAR Тетoвo кaкo тим лидер нa линијa.Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Гостивар  на коалицијата предводена од СДСМ .

 

Костадин Цилков

556793 127902554061053 1412166304 n

Граѓански активист за заштита на животната средина голем борец против рудниците за бакар, злато и сребро Казандол. Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Дојран на коалицијата предводена од СДСМ .

 

Развигор Кабранов

555316 457661034259596 1337660893 n

Граѓански активист за заштита на животната средина голем борец за човекови права. Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Кавадарци на коалицијата предводена од СДСМ .

 

 Валентин Тасевски

valentin

 Дипломиран градежен инженер .Граѓански активист за заштита на животната средина. Кандидат за Советник од ДОМ на листата за Тетово на коалицијата предводена од СДСМ .

 

 

 

 

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl